Att hitta boende i Stockholm är inte det lättaste här i världen, men om vi kunde sätta en man på månen ska väl också en sovplats i huvudstaden vara möjlig. Utbudet är dock knapert. För de flesta är en egen bostadsrätt lika långt borta som ett hyreskontrakt i förstahand. Alternativet som då återstår är andrahandsmarknaden, vilket kan vara en spännande och fartfylld upplevelse. Den flexible med många bollar i luften har goda möjligheter att få se mycket av Stockholm och dess olika typer av boenden. Lagenheter24.se listar lediga lägenheter i Stockholm som finns tillgängliga för uthyrning, och konstaterar krasst ”I dagens Stockholm görs allt fler hyresrätter om till bostadsrätter, samtidigt som de allra flesta nybyggnationer inte heller blir några hyresrätter.” Stockholm
är dock en stad i förändring, en blivande metropol. Antalet inflyttade är bara ett av många tecken. Det är dags att vända blicken mot hur andra storstäder är uppbyggda – brokigt och eggande.

Förorter på uppgång

I vissa förorter har vinden vänt: bostadspriserna brinner för dem permanent och invånarnas inkomster har ökat, utbildningsnivåerna höjts och utbudet i matbutikerna ekologifierats. Trenden började i närförorter som Aspudden och Midsommarkransen och har successivt kommit att omfatta samtliga tunnelbanestationer belägna invid tullarna. Men varför inte ligga i framkant? Tänka nytt, tänka större? Inte haka på hipstertåget och smaken av Brooklyn och IPA som blivit ljummen och avslagen i glaset? Vera med flera ger dig listan över bostadsområdena i Stockholm som väntar på att bli upptäckta av den breda massan. Hugg dem nu innan det är för sent och mediafolket har invaderat med barnfamiljerna i släptåg.

Rågsved – pärla med potential. Här hittar du gedigen miljonprogramsarkitektur, närhet till naturområdet vid Magelungen samt smaskiga hamburgare.

Bredäng – här har det gått snabbt. Eftertraktat för sina rymliga lägenheter och natursköna läge kommer den här förorten snart att stiga i priserna. Skynda!

Upplands Väsby – i framkant när det gäller direktdemokrati.

Vällingby – förr eftertraktad ABC-stad, idag klassisk förort med retrofeeling.

Bubblare: Nynäshamn. På pendlingsavstånd till både Stockholm och Gotland ligger denna lilla hamnstad utslängd vid havsbandet. Närhet till både skog och hav och med uppfräschad citykärna.