Om du nyss har köpt ett hus är det förståeligt att du vill renovera för att få det som du vill. Tänk på att ta ett projekt i taget. Att anlita professionella hantverkare till sånt som du varken kan eller vill göra själv är en bra idé.

När du har köpt hus är det vanligt att vilja renovera och fixa till det precis som du själv vill ha det. Du kanske både vill renovera invändigt och utvändigt. Om garageuppfarten är i dåligt skick och om det inte finns någon uteplats kan det vara en bra idé att börja utvändigt. Att ha en trädgård och en trevlig uteplats är verkligen härligt under sommarhalvåret. Du kan både fixa uteplatsen och garageuppfarten med sten, köp sten och få en hållbar garageuppfart och en levande uteplats. När du väljer sten till din garageuppfart ska du tänka på att den ska hålla för att köra upp och ner på men även klara av tyngden från bilar. Att fixa en bra garageuppfart kräver ett gediget underarbete. Om du inte vill göra arbetet själv kan du såklart anlita professionella stenläggare som fixar det åt dig. Varje tomt är unik och därför krävs det ofta individuella lösningar för garageuppfarten. Tänk på att satsa på material i bra kvalité. Det viktigaste för att få en bra garageuppfart är att välja ett bra material, att designen harmonierar med huset och att dagvatten kan föras bort på ett bra sätt.

Behov och önskemål styr hur uteplatsen blir

När du ändå har sten på garageuppfarten kan du göra en snygg gång till husets entré. Du kan också använda sten för att göra en fin uteplats i trädgården. Gör en stengång till den också. Det kommer bli en väldigt snygg helhet. Om du har en stor trädgård och gillar idén av ett utekök kan du göra en grillplats i anslutning till uteplatsen. När du ska välja uteplats är det många faktorer som spelar roll för att det ska bli bra. Behoven och önskemålen bör styras när du väljer vart uteplatsen ska vara.

Att tänka på när du väljer uteplats:

  • Syftet med uteplatsen
  • Husets design
  • Trädgårdens utseende
  • Vad uteplatsen får kosta
  • Vilken smak du har
  • Storleken
  • Renovera insidan av huset

När trädgården är fixad och du har en användbar och fin garageuppfart kan du ta dig an insidan av huset. När du ska renovera är det bra att du bara jobbar med ett stort projekt i taget. Det är ingen bra idé att renovera på flera platser i huset samtidigt. Det brukar resultera i att det varken blir hackat eller malet. Tänk på huset som ett projekt där du har olika delprojekt. Du börjar inte med ett nytt delprojekt innan det första är slutfört. Fundera också över vad du ska göra själv och vad du ska anlita någon att göra. Att börja med entrén kan vara en bra idé och sen jobba dig inåt. När du inte renoverar insidan kan du njuta av sommarvädret på din snygga och funktionella uteplats.