”Bostadsbyggandet tar fart i Stockholm”, är rubriken som stått i centrum för morgonens ABC på SVT. Och artikeln fortsätter:

Flest bostäder planeras i Stockholm följt av Nacka, Sundbyberg och Solna. Samtidigt konstaterar SCB att kommunerna konsekvent lovar fler bostäder än man sen verkligen lyckas bygga. I Salem kommun kommer man att bygga minst, endast 770 bostäder fram till 2023.

Det är ju trevliga nyheter, såklart – för de som bor i Stockholm, men en kan inte hjälpa att bli avundsjuk när det saknar bostäder i övriga landet.

Förhoppningsvis kommer en liknande satsning på Malmö och bostäderna där, det behövs verkligen. För det är många som vill flytta till Malmö, vilket inte är konstigt. Det är en stad med mycket charm, och när man väl har fått sin bostad (förhoppningsvis utan att behövt leta allt för länge) stormtrivs man. Ska en sedan göra en flytt i Malmö upptäcker man snart märka att det finns mycket hjälp att få. Det finns nämligen mycket bra flyttfirmor som hjälper till på absolut bästa sätt. Både med själva flytten och med städet efter.

Och visst, bostadsbristen i Stockholm är såklart stor. Det är någonting alla vet om – men det är otroligt lätt att glömma resten av landet.För bara några år sedan rapporterades det om att bostadsbristen var värre än någonsin i Lund och i Malmö, men trots det har man inte satsat mer än vanligt på att bygga i syd. Det är alltid Stockholm som är i fokus. Och det trots att flera stora företag flyttar till Malmö, vilket i sig – som alla förstår, även leder till att många anställda med familj även flyttar dit. Det är en stor sorg att Malmö och närliggande städer ständigt nerprioriteras. Det är en så charmig stad, och den förtjänar ett lyft. Men kanske någonting en får lära sig att leva med, att den inte får några nya bostäder. Det verkar ju trots allt inte som det kommer att förändras på ett bra tag.

http://www.dreamstime.com/-image22650597