Det finns många tillfällen i livet då det kan behövas ett extra förråd för förvaring av prylar och möbler. Att hyra ett förråd är enkelt och smidigt och dina saker förvaras tryggt och säkert.

En av de största fördelarna med att hyra ett förråd är att du kan hyra precis så lång tid som du önskar, ibland kanske du endast behöver förvara dina möbler under några enstaka månader och ibland kanske under flera år. Du kan enkelt besöka ditt förråd för att hämta saker eller ställa dit nya. Det finns både stora och små förråd att hyra vilket gör att du kan anpassa ytan efter precis det behov som du har.

Orsaker till att hyra förråd

Att hyra ett externt förråd hos en professionell aktör inom förvaringsbranschen kan behövas av många olika anledningar. Om du bor trångt och har ett begränsat förrådsutrymme i din lägenhet eller hus är det en perfekt lösning om du har möbler och prylar som du inte vill kasta. Kanske har du säsongsutrustning som till exempel skidor, tält eller en kajak som du bara använder under några enstaka veckor varje år? Om du ska flytta och behöver förvara dina möbler under någon månad när du har tömt och städat ditt boende och vill renovera ditt nya boende är ett externt förråd också en riktigt bra lösning. Ett förråd är också lämpligt om du hyr ut ditt boende och vill förvara delar av ditt möblemang på en plats som hyresgästen inte har tillgång till.

  • Trångt i bostaden
  • I samband med flytt
  • Förvaring om hyr ut boende

Så väljer du rätt förråd

När du ska välja förråd är det viktigt att tänka igenom exakt hur stor förvaringsyta du behöver. Priset på förråden varierar nämligen utifrån hur stort det är, vilket gör att ett litet förråd är billigare än ett större. Tänk på att du kan stapla på höjden och få plats med mycket saker trots att golvytan inte är så stor. Om du kommer att behöva plocka in och ut saker ur förrådet ofta kan det dock löna sig att hyra ett förråd med en större golvyta för att slippa plocka ut allting ur förrådet för att komma åt en låda som står långt in. Med andra ord är planeringen innan du hyr A och O för att du ska bli nöjd med din förvaringslösning.