Har du renoverat hemma och upptäckt att det finns ett fint trägolv under plastmattan? Eller har din trappa eller ditt parkettgolv märken från skor, husdjur eller möbler? Det är helt enkelt dags för en golvslipning.

Ett nyslipat golv eller en nyslipad trappa ger en fräsch känsla och gör stor skillnad för helhetsintrycket. För att få ett lyckat resultat behövs både kunskap och erfarenhet. Anlita därför https://parkettspecialisten.se/parkettgolv/trappslipning/ som snabbt och proffsigt fixar golvslipningen och ytbehandlingen.

– Oftast blir det inte så bra att göra det själv som lekman, säger golvexperten Christer Sander.

Slipa ett golv

Alla trägolv med tillräckligt mycket slityta kan slipas, liksom parkettgolv med ett träskikt på runt 2,5 millimeter. Innan det är dags att börja slipa golvet ska rummet tömmas på möbler och saker. Även lister ska plockas bort. När vi sedan kommer hem till dig har vi med oss all utrustning som behövs. Vi använder moderna maskiner för en dammfri, snabb och smidig slipning.

Enkelt förklarat kan man säga att golvslipningen görs i tre steg. Den första slipningen görs med ett grovt sandpapper, den mellersta med ett finare sandpapper, och till det sista steget – finslipningen – använder vi ett ännu finare sandpapper för att göra golvet redo för ytbehandlingen. För ett riktigt jämnt och bra resultat krävs en viss teknik – och det har vi!

Kostnaden för att slipa ett golv eller en trappa varierar beroende på skicket, ytans storlek och val av ytbehandling efter slipningen. Tänk dock på att du har möjlighet att nytta rot-avdraget när du anlitar Parkettspecialisten.

Behandla ett nyslipat golv

Ett nyslipat golv kan behandlas med bland annat lack, olja och vax. Alla behandlingsmetoder har sina för- och nackdelar och vilken du ska välja beror på vilket utseende och vilken hållbarhet du önskar.