Den tekniska utvecklingen har gjort det möjligt för oss att digitalisera alla möjliga aspekter av våra liv. Vår mobil är kärnpunkten i denna utveckling, genom vilken vi kan utföra en mängd olika ärenden och den fungerar som ett redskap för många i vardagen.

Vi vill alla alltid förenkla våra liv i så stor utsträckning som möjligt, vilket marknaden har tagit i beaktande. Vi kan numera styra stora delar av våra hem med hjälp av enkla knapptryck i vår mobiltelefon eller surfplatta. Detta var inte möjligt förr, men denna utveckling är något som många uppskattar då det förenklar livet i stor utsträckning.

Sätt att digitalisera sitt hem på

Många olika företag har etablerat och utvecklat appar vilka gör det möjligt att styra exempelvis belysning i ditt hem via, slå av och på larm, sätta på kameror uppsatta i ditt hem och din trädgård och följa aktivitet i realtid samt styra olika hushållsapparater. Exempel på hushållsapparater som man kan styra via mobiltelefonen är robotdammsugare, robotgräsklippare och kaffemaskiner. Just funktionen med hemlarm är något som många valt att skaffa, då ett integrerat larmsystem ökar känslan av trygghet och skyddar er och ert hem från inbrott och skadegörelse. Att kunna styra detta och även med hjälp av kameror kunna bevaka huset även på distans är en funktion som många anser ökar känslan av trygghet och säkerhet i sitt hem och för sin familj.

Många företag erbjuder appar som är kopplade till dessa specifika maskiner, men ibland får man vara lite kreativ och lösa saker på egen hand för att göra sitt hem smartare. Det finns timrar som man kan koppla till ett eluttag och sedan koppla elektriska apparater till dem. Dessa timrar kan man sedan koppla till en specifik app. Ett tips är att koppla din kaffemaskin till en sådan timer och ladda kaffebryggaren innan du går och lägger dig, för att sedan kunna sätta på kaffebryggaren med ett enkelt knapptryck via telefonen.