Att äga ett hus innebär mycket ansvar. Allt från att hålla efter med allt som behöver göras med ett hus till att genomföra stora projekt och renoveringar när det behövs. Ett enkelt sätt att hålla ditt hus i gott skick är att säkerställa att det är mögelfritt och inte drabbat av några fuktskador.

Det är viktigt att se efter att ditt hem är i gott skick, inte minst för din egen skull men även för att säkerställa husets värde den dagen du vill sälja. Som tur är finns Waterproof Direct för dig som behöver hjälp med fukt och mögel. De kan hjälpa dig med mögelsanering, avfuktning, mögeltest och att förebygga uppkomsten av mögel och fukt i ditt hem.

Så håller du efter ditt hem

Det enklaste sättet att hålla ditt hem skinande rent är att städa alla ytor regelbundet. Det är på det viset du även kan upptäcka eventuell fukt och mögel i god tid. Om du upptäcker

synlig missfärgning på väggar, golv eller tak, kan det vara ett tecken på fukt eller mögel. För övrigt kan unken lukt, fukt kondens och allergiska reaktioner vara ett tecken på mögel. Om du misstänker att du har mögel i ditt hem är det därför viktigt att kontakta professionell hjälp omgående för att få bukt med problemet. Trots att fukt och mögel kan vara synligt för ögat uppmärksammas det ofta först när symptom uppstår.

Åtgärda möglet idag!

Så hur kan ett företag hantera problem med mögel och fukt?

Enligt Jonas Brisman, överläkare på arbets- och miljömedicin i Göteborg, finns det begränsad vetenskaplig kunskap kring ämnet. Det är just fysiska symptom på möglet som ofta motiverar åtgärden. ”Vi letar rätt på ett byggnadstekniskt fel, åtgärdar det och sedan blir det bättre”, säger Jonas.