De senaste åren har vi blivit mer intresserade av att ha smarta hem som kan sköta en massa saker åt oss. De smarta hemmen gör bland annat så att man med hjälp av en mobiltelefon kan få hemmet att styra saker som larm och värme.

På byggahus.se kan man läsa att det blir allt vanligare med så kallade smarta hem där själva huset är utrustat med en massa funktioner som underlättar i vardagen. Med hjälp av en dator eller en mobil enhet kan man styra funktionerna enkelt och som man vill och funktionerna som ingår kan variera. En av de vanligaste funktionerna i ett sådant här hem är automatisk styrning av värmen, belysningen och larmet i telefonen.

Larmet är bra mot inbrottfjarrkontroll-tv-reklam

Att styra sitt larm och se till att huset är skyddat på ett smart sätt, är väldigt viktigt eftersom larmet faktiskt är en av de viktigaste faktorerna när det kommer till att skydda sig mot inbrott. Enligt Göteborgs-Posten ökar nämligen risken för inbrott med 22 procent om bostaden saknar larm. Varför inbrottstjuvar undviker bostäder med larm framgår inte av artikeln, men det kan mycket väl ha något att göra med att det är större risk att bli påkommen. Man kan hitta larm på sectoralarm.se för bra priser, eller så kan man investera i ett smart hem med bland annat den här funktionen inbyggd.

Fixa smarta hemmet själv

Om man är intresserad av ett smart hem går det faktiskt att bygga upp själv. Det finns nämligen en massa bra lösningar som inte alls är speciellt svåra att installera och hantera själv.

”Många vet inte ens om vilka smidiga och smarta lösningar som finns.” Läs mer.