Att inreda sovrum är både roligt och svårt. Ska man ha tv i sovrummet eller ej? Ska man ha TV i sovrummet, eller är det tacky?
Här ger vi våra bästa förslag på hur man gör sovrummet inbjudande:

Håll dig till en färgskala. Välj ut tre, fyra färger som passar in i det rum du arbetar med. Kanske är golvet i en viss färg, som du kan arbeta utifrån? Eller har väggarna en färg som du bör anpassa dig efter? Det viktiga är att du låter dina färgval harmoniera med varandra
Ha bra avlastningsplatser. Av uppenbara skäl finns det ett behov av att kunna lägga ifrån sig saker (så som klädesplagg), så sätt upp tillräckligt med krokar, hyllor och så vidare.

Värna om ljuset. Om man har stora sovrumsfönster är det förstås en fördel, men om du inte har det finns det andra sätt att skapa ljuskällor. Sätt upp spotlights, installera dimmers, lys upp mörka hörn, men utan att rikta för mycket uppmärksamhet mot dem. Ljus skapar generellt känslan av yta, så om du vill att ditt sovrum ska se stort ut – lys upp det!
Håll rent. Se till att städa någon gång varje vecka, inte bara för att det ska se inbjudande ut, men också för att det håller luften renare. Vädra regelbundet, helst varje dag. Byt påslakan, örngott och lakan regelbundet.

Handla gärna billiga och funktionella möbler och lösningar på IKEA, men akta dig för att köpa allt där. Det är sant som de själva marknadsför, att de har nästan allt till riktigt humana priser, men det gör också att kvaliteten kan variera. Och mer än något annat: Det SYNS att det är IKEA!