Ska du lägga golv hemma? Då kan det vara bra att tänka till lite extra kring vilken typ av golv som passar till vilket rum – sovrummet och hallen ska till exempel gärna inte ha samma golv.

Har du någonsin funderat över vilken sorts golv som gör sig bäst i vilken sorts rum? Om inte så är detta något du bör tänka till kring speciellt när du är i färd med att lägga nytt golv. Det finns nämligen en del saker som är viktiga att ta sig en funderare över för golvet är inte något du kan byta en gång till ifall du ångrar dig. Så säkerställ redan från start om du ska ha parkettgolv eller golv i annat material – och det väljer du utifrån dessa parametrar: användning, komfort, underhåll och kostnad.

”Träparkett är som alltid ett oerhört populärt val i många svenska hem, men nu går trenden från mer klassisk parkett till större mönster, som rutor och trä i olika nyanser för att ge ett helt unikt och personligt golv.” läs mer här.

Välj golvet noga

Sett till årets golvtrender är det en rad olika golv som är populära. Men viktigaste är att välja rätt golv till rätt rum. I vardagsrummet kan det till exempel vara snyggt att satsa på rejält trägolv antingen i massivt trä som går att slipa ned med tiden för att fräscha upp det eller snyggt parkettgolv som även det är slitstarkt – och lätt att lägga om, slipa och underhålla. Till barnrum är det däremot bättre att välja ett billigare fanérgolv till barnrummet där det kommer lekas med otaliga leksaker och slita en hel del på golvet. Eller varför inte satsa på plast- eller vinylgolv? Dessa är billiga och lätta att rengöra, det gör att dessa golv passar bra i rum med spill och smuts som kök och hall – men även i ett barnrum. Likaså är ett linoleumgolv att föredra då det både är slitstarkt och ljuddämpande, därför passar detta golvval i hela hemmet om du så önskar.