Att flytta utomlands en period är något som många människor drömmer om samtidigt som det kan kännas som ett stort steg. Du måste skaffa en bostad i det nya landet men också bestämma hur du ska göra med din svenska bostad. I dagens bostadsbrist är det inte särskilt lockande att säga upp ett förstahandskontrakt och ett bra alternativ är därför att hyra ut din lägenhet i andra hand.

”– Det finns absolut positiva saker med att flytta också. Framför allt är det en nystart. En chans att rensa ut, börja om och bryta dåliga vanor” – läs mer.

Varje gång du flyttar fascineras du av hur mycket du samla på dig under ett liv. Möbler, böcker, filmer, skivor och prylar i alla möjliga storlekar och varianter. En del saker går givetvis att göra sig av med men många saker har ett känslomässigt eller ett ekonomiskt värde och de bör du inte slänga bara för att du ska bo i Paris ett år. Satsa i stället på att skaffa billig magasinering så slipper du sälja byrån du ärvt av din farfar eller skivsamlingen som det tagit dig flera år att samla ihop. Speciellt om du ska flytta till ett annat land så kan just magasinering vara bra att tänka på.

Magasinera möbler och prylar

Att magasinera möbler och prylar är både enkelt och smidigt och skulle du komma på att du behöver något du magasinerat så är det bara att åka dit och hämta det. Genom att magasinera möbler och prylar slipper du också risken att dina hyresgäster sliter på, eller råkar ha sönder, möbler och saker som betyder mycket för dig och din familj. Somliga saker, som till exempel arvegods, går det inte att sätta en prislapp på och därför är det viktigt att de förvaras på ett tryggt och samtidigt helst billigt ställe medan du är borta. Så när utlandsboendet lockar. Glöm inte att magasinera dina tillhörigheter.