Vi har tidigare skrivit om företagslägenhet som en smart lösning för dig som är anställd i en stad men bor i en annan, billigare än hotell och dessutom mer personligt. I dag skriver vi istället om badrum för detta rum är populärare än någonsin att renovera och göra lyxigt.

I DN kan vi läsa om hur badrummet hos många blivit en favorit vad gäller rum för just avkoppling. Här vill man slappna av, mysa, ta hand om sig själv i både kropp och sinne samt njuta. Badrummet kanske till och med är det nya sällskapsrummet för en del, med TV, stereo och dimrad belysning. Ett ställe där en verkligen kan hämta energi.

renoverat badrumNej badrummet är kanske inte längre endast en plats för tandborstning och snabbtvätt av armhålor samt lite hetsig sminkning en måndagsmorgon. Många vill nu sätta sin personliga prägel på detta renhetens rum och ut åker gamla platsmattor och våtrumstapeter, istället tillkommer takduschar med vattenfallskänsla, natursten, golvvärme och mosaik som gör att vi drömmer marockanska drömmar. Helst också en och annan vägghängd toalett samt smart förvaring som gör städandet lätt och smidigt, dessutom är bubbelbadkaret återigen på frammarsch för maximal njutning.

Yngre hakar på retrotrenden

Yngre kunder vill gärna ha retrokänsla och vågar sig på kakel och klinker i färger som mossgrönt och eldigt orange eller ockragult, medan de lite mer stilrena väljer klassikerna vitt och svart eller naturfärger som beige, terrakotta och sjösten. Något som är hett är skiffersten liksom plattor som liknar betong för en riktigt industriell känsla.

Det kostar för övrigt minst 100 000 kronor för ett nytt badrum, men oftast kostar det mycket mer än så. Med alla specialfunktioner som många vill ha med elektronik och sensorstyrda blandare. Dessutom vill många ha det mesta osynligt, med rör dragna i väggen, vägghängd toalett som nämnt ovan och enkla, raka linjer.

De fulaste badrummen däremot, de blev utnämnda i en artikel i VK, det fulaste kan hittas uppe i Västerbotten och är i bruna 1970-talstoner med murrighet som ledord, som dessutom är klätt i träpanel likt en bastu, vilket i sin tur gör att det inte tål vatten. Vilket är ganska opraktiskt, särskilt som paret har tre barn som älskar att plaska, som alla barn gör.