För en liten tid sedan så bestämde jag och min kille oss för att det var dags för nya fönster. Visst har vi inte bott jättelänge här vi bor nu, men fönsterna är gamla och det drar mycket om dem så det är otroligt kallt på vintern. Något som varken är trevligt eller så bra för ekonomin. Dels för att vi har en dyrare elräkning än vad som borde vara nödvändigt, men också för att vi har behövt köpa hem extra filtar till vardagsrummet. Jo, det är helt sant! Så därför var det verkligen på sin plats med ett köp av nya fönster, något som är en rätt stor investering. Det var mycket som skulle bestämmas först, och vi hittade en bra artikel på svd.se med bra tips på vad man bör tänka på innan man slår till:

– Att byta fönster är en stor investering och det är viktigt att ställa rätt frågor innan man fattar sitt beslut. Jag menar att först och främst handlar det om fönstrets energieffektivitet. Men det är också viktigt att ta reda på fönstrets funktioner eftersom det skiljer sig åt mellan olika modeller. Det handlar om funktioner såsom solskydd, inbrottssäkerhet, personsäkerhet, energieffektivitet och buller, men också hur fönstret öppnas eller om det skall vara fast, säger Lars-Göran Johansson.(Läs gärna hela den intressanta artikeln som hjälpte oss mycket här).

Samtliga punkter var något som vi tog hänsyn till när vi slutligen bestämde oss för pvc fönster och nu när vi haft dem i snart en månad så känns det verkligen som ett rent ut sagt klockrent val.