Vill du fräscha upp hemma inför den annalkande våren? Då gör du rätt i att inhandla textilier, växter och nya färger i detaljer. Lite kan nämligen göra mycket. Men vilka är egentligen årets största inredningstrender?

När det kommer till små saker som kan göra stor skillnad är textil något att verkligen ta hänsyn till. På Nolhaga Hem finns det massor av snygga inredningsdetaljer, inte minst sådana i tyg. Varför inte nya, sköna lakan i favoritfärgen? Eller dukar och tabletter som skapar en färgexplosion till matbordet, perfekt för påskmiddag och andra högtidliga tillfällen med vänner och familj.

Årets färger och inredningstrender

Ja, vilka är då årets inredningstrender? Färger som dominerar enligt Baaam är bland andra millenial pink, en dov rosa pastell som passar bra med ljusbruna accenter och rostfritt stål. Även ljusgröna nyanser är hett, varför inte pistage, lindblomsgrönt eller insidan av den där perfekta (sällsynta) avocadon? Grönt kan enkelt komma in i dukar, porslin, gardiner och inte minst genom växter.

”Guld gör återentré som den hetaste metallen, och översatt till en färgpalett blir det i honungsgul ton. Nyansen kommer starkt bland både inredningsdetaljer, tapeter och väggfärg” – Baaam

I Expressen Leva & Bo går det även där att läsa om pudriga nyanser av rosa som en riktig trendfärg, men även jordnära toner som passar med i stort sett allt är riktigt hett:

  • Keramik är hetare än någonsin. Investera i en vas eller skål i materialet, och blanda gärna släta ytor med grövre.
  • Inred med lugna och lättsamma kulörer, som grått, beige och puderrosa, för ett lugnt och harmoniskt slutresultat.
  • Satsa på mycket växter och blanda de gröna bladen med pampasgräs och andra torkade blommor.
  • Välj möbler med mjuka former. En soffa eller fåtölj med rund rygg och runda armstöd känns helrätt 2019.

I en annan artikel i Elle Decoration går det att läsa om hur 90-talet är tillbaka, inte bara i klädmodet men även när det kommer till inredningen. I en uppdaterad och modern form givetvis. Glasbord har alltså fått en revival, liksom svampmålade väggar och färgglada mönster. Förra året var till exempel lavendellila en trendig kulör, det finns inte många färger som skriker sent 90-tal lika mycket som den färgen, på väggar, kläder och inte minst på textilier och andra mindre saker som gör stor skillnad i inredningen. Även färgen gult är tillbaka, en färg som totalt dominerade på 90-talet, inte minst i stark ton och gärna på väggarna. Citrongult helst.

Tänk hållbarhet när du inreder hemma

En annan viktig trend är hållbarhet och miljömedvetenhet. Att värna om jorden och dess resurser är helt enkelt a och o. Det går givetvis att överföra även till inredning, där vi bör tänka på vår konsumtion och köpa saker som vi behöver och i bra kvalitet. Det går även att förnya med små och enkla medel i stället för att göra om allt, slita ut delar och renovera. Fundera och samla på dig relevant information innan du tar ett köpbeslut och ha tålamodet att vänta på det du verkligen vill ha, i stället för att köpa något som får duga.