Vissa dagar är det inte kul att bo i lägenhet. Den här sommaren har varit hemsk för alla som bor i små lägenheter där det inte går att vädra ut ordentligt. Och detsamma gäller troligen många som bor i större lägenheter också.

Sommaren 2014 kommer att bli ihågkommen som sommaren då fläktarna tog slut. Värst är det naturligtvis för gamlingarna, men man behöver ju inte vara 80+ för att lida i värmen. En av de lite yngre som har lidit är jag, som suttit i min varma lilla lägenhet och svettats och svettats.

Som tur är har datorn fortfarande fungerat, och mitt internet. Så det har blivit många timmar på Hemnet. Tänk om man hade ett svalt torp i Småland att fly till. En sak kunde de definitivt förr i tiden, och det var att bygga hus som höll sig svala på sommaren. Jag lånade en kompis sommarstuga förra sommaren, när det också var ganska varmt, och att hålla huvudet kallt där var inget problem, inte ens när det var tropiska nätter.

Men jag skulle inte vilja bo i ett torp året runt. Ett fräscht, nybyggt hus står betydligt högre upp på önskelistan i så fall.

Dessutom, och det är ingen liten bonus för mig, så får man ju betydligt mer yta att inreda. Då behöver man inte tänka compact living och loftsäng längre. Ett biljardbord blir helt plötsligt möjligt att ha hemma, kanske rent av ett flipperspel också. Och så ingår ju trädgård för det mesta, där man kan ha träd som ger skugga, odla egna tomater, egen potatis m.m. Eller kanske rent av bygga en pool, för den ultimata svalkan.

Nej, nu är det jag som tar och ansöker om ett huslån hos Bluestep! Vi får se hur det går…