Varje år börjar med en trendspaning för att se vilka som är de hetaste trenderna inom inredning och vad som är rätt och inte att ha i hemmet. Detta har självklart gjorts även i vår och här kommer resultaten.

3175408-vardagsrum

I Elle kan man läsa att det finns en massa nya trender som kommer med storm och rör runt i inredningen. Självklart finns det också ett par trender som vi sett föregående säsonger som även är trendiga den här säsongen. En ny trend är att det blivit allt mer populärt att tapetsera väggen med golv och alltså låta golvet gå upp en bit på väggen. Det kan låta som en knasig trend men när man ser den svart på vitt så är den ganska så snygg. Golvet som fortsätter på väggen blir alltså en modernare variant av list eller panel. En trend som istället hängt med från förra säsongen och ett par säsonger innan dess är trenden med mörka och murriga färger. Mörkt grått har fått ta över de vita väggarna i många bostäder.

Hittar fynden

Något annat som vi ser som en trend är att folk vågar vara lite mer personliga i sina hem och letar verkligen efter unik inredning som säger något om dem. Alla åker inte bara till Ikea för att köpa första, bästa, billigaste inredning utan letar sig ut till annorlunda affärer för att hitta fina fynd. I och med denna trend har det blivit allt mer poppis att handla på nätet eftersom man lättare kan hitta något unikt där. Där kan man hitta olika trevliga märken som inte alltid går att hitta i butik och ett exempel på ett sådant är http://confidentliving.se/produkter/varumarken/house-doctor.

Blått, blått, blått

Blir man förvirrad av alla nya trender och känner att det är svårt att hänga med, finns det en trend som är hetare än hetast och som är lätt att haka på – nämligen den blåa trenden. I Expressen kan man läsa om den och den har funnits i några säsonger men ser inte ut att gå ur trend i den närmsta framtiden.